Diëtetiek

Een diëtist  is een specialist op het gebied van voeding en voedselpatronen. Een diëtist  onderzoekt in een gesprek hoe het voedingspatroon van uw kind eruit ziet en gaat kijken hoe het voedingspatroon  het beste kan worden aangepast zodat uw kind zich prettiger gaat voelen. Een diëtist kan door het adviseren van een bepaald eetpatroon (dieet) de lichamelijke gezondheid bevorderen. Daarnaast heeft een diëtist kennis van gedrag rondom de voeding en kan zij de patiënt/cliënt begeleiden en motiveren bij het volgen van het dieet.

 

Kinderen op diëet

Als een kind een dieet moet volgen, gaat dat het hele gezin aan. Steun en motivatie vanuit thuis zijn dan ook zeer belangrijk voor succes. Ouders hebben bovendien een grote rol in het eetgedrag van hun kinderen. Zij geven het goede voorbeeld.

Leren omgaan met voeding

Hierin kan ik praktische tips geven. Ook probeer ik je kind te leren hoe met zijn voeding om te gaan en hem/haar daar in te coachen. Het beweegpatroon is eveneens belangrijk in dit advies.

Waarvoor kunnen kinderen bij mij terecht:

  • Voedingsproblemen en eetproblematiek.
  • Voedselallergie en voedselintolerantie (coeliakie, lactose-intolerantie, fructose-intolerantie, koemelkeiwitallergie, etc.).
  • Overgewicht en obesitas.
  • Ondergewicht.
  • Peuterdiarree.
  • Obstipatie.
  • Groeiachterstand.
  • Prikkelbare darmsyndroom en andere buikklachten gerelateerd aan voeding.
  • Kinderen met een verstandelijke beperking en/of een lichamelijke beperking waarbij de voedselinname bemoeilijkt wordt.

Vergoeding

 

U heeft een schriftelijke verwijzing van een arts (huisarts, tandarts of specialist) nodig. Dan krijgt u 4 behandeluren dieetadvisering vergoed. Heeft u een aanvullende verzekering dan krijgt u vaak extra uren vergoed. Dit kunt u nakijken in de polis of navragen bij uw zorgverzekeraar.

 

Het eigen risico geldt niet voor de dieetbegeleiding van kinderen. Ik heb contracten met alle grote zorgverzekeraars.

Afspraken

Als u een afspraak wil maken kunt u bellen tijdens kantooruren of mailen naar de praktijk. Dit geldt ook voor het annuleren of verzetten van de afspraak. Contactgegevens vind u op de contact pagina.

Voor meer informatie kunt u mijn website bezoeken: www.astridholweg.nl

Astrid Holweg

Diëtiste